Jüri Üyeleri
 

Anıl KOÇ (Sinema Yazarı)

Ömer HARMANKAL (Yazar-Senarist)

Sedat TAŞLIYURT (Oyuncu)

Selin KİRAZ (Yönetmen-Akademisyen)

Serkan TÜRK (Yapımcı-Yazar)

 

Jüri Üyeleri Hakkında

 

Anıl KOÇ (Sinema Yazarı)

1987 yılında Balıkesir/Erdek’te doğdu. İlköğretimini İstanbul’da Selami Ali İlköğretim okulunda tamamladıktan sonra orta öğretim için Erdek’e geri döndü. 18 Eylül İlköğretim okulunda ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra tekrar İstanbul’a geri döndü. Liseyi Orta Doğu Koleji’nde tamamladı. Bu süreç içinde sinema, felsefe, sosyoloji ve psikolojiye merak saldı. 2006 ve 2007 yıllarında Morbidzine.com adlı web sitesinde ‘‘Magius’‘ adı altında yeraltı müzik hakkında yazılar yazdı. 2008 yılında Hariboextremeculture.blogspot.com.tr adresini kurarak korku sineması üzerine analiz ve fikir yazıları üretmeye başladı. Dönem içinde Korkusite.com ve iyikotufilm.com adresinde de yazıları yayınlandı. 2012-2013 öğretim yılında İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat-Tasarım Fakültesinde, Sanat Yönetimi eğitimine başladı. 2014 senesinde At Kafası Dergisi’nde ‘’Yeraltından Müzik’’ adlı bölümde müziğin sosyo-kültürel etkileri üzerine yazıları yayınladı. 2014 Kasım ayında Bağımsız Akım sinema topluluğunun düzenlediği zombi filmleri gösterimine konuşmacı olarak davet edildi. Aynı yıl radiorgazm.net adlı internet radyosunda Deli Lordun Günlükleri adlı radyo yayınıyla korku sinemasıyla extreme müziği bir arada sundu. Hariboextremeculture.blogspot.com.tr adresine de ‘’lord magius’’ adıyla sinema yazarlığına devam etmektedir. 29 Nisan 2016 tarihinde bitirme projesi olarak bu sene ilk düzenlenmiş olan karanlık kısa film festivalini düzenlemiştir.

 

Ömer HARMANKAL (Yazar-Senarist)

Ömer Harmankal, 1989 yılında Edirne’de doğdu. İlk ve Ortaokul dönemlerini Tekirdağ’da geçirdi. Harmankal’ın Peyniraltı Edebiyatı, Varlık, Kurşun Kalem, Amanos, Türk Dili Dergileri dışında birçok dergide ve fanzinlerde çeşitli mahlaslarla eleştirileri, şiirleri ve makaleleri yayımlanırken birçok fanzin, dergi gibi basılı organların ve sanat örgütlerinin kuruluş ve işleyiş aşamasında çeşitli görevler aldı. Kendi kurduğu ArtFan Yayınlarının da fanzincilik alanında genel yayın yönetmenliği görevini gerçekleştirirken, dört senedir gerçekleştirdiği sahne programlarına da devam etmektedir. Program konuları edebiyat ve felsefe üzerine ilerlerken Ömer Harmankal’ın kendine has üslubu sayesinde kısa süre içinde birçok şehre davet edilmiştir. Çeşitli Tiyatro grupları tarafından oyuna hazırlanmakta olan üç Tiyatro Senaryosu ile kaleme aldığı üç kısa ve bir uzun metrajlı sinema senaryoları da bulunmaktadır. Çok küçük yaşlarda edebiyata sardığı merakı okurla paylaşmak için, lise çağlarında yazdığı şiirler “ve biraz intihar”, “KANa VESİLE”, “Kin Çarpması”, “Kırmızı Kumru Lilith” dosyaları çeşitli yayınevleri tarafından kitaplaştırıldı. Küçük İskender’in arka kapağını yazdığı son şiir kitabı “Bir Çaydanlığın Vasiyeti” ile birçok kitap satış şirketlerinde, kısa süre içinde ‘’şiir dalında çok satan kitaplar” arasında yer aldı. Hayal Yayınları ve Hayal Dergisi’nde “editörlük” görevini sürdüren Ömer Harmankal, sunuculuğunu ve senaryo editörlüğünü yapacağı bir tv programının hazırlığında olup, şehir şehir dolaşıp sahne programlarına (dinleti ve söyleşi) devam etmektedir.

 

Sedat TAŞLIYURT (Oyuncu)

1982. İstanbul’ da doğdum. 2002. Kadıköy Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi’ ni bitirdim. 2015. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yaşlı Bakım bölümünü bitirdim. 1991. İlkokuldaki düzenlenen müsamerede sunucu olarak sahne hayatıma başladım. Çeşitli özel günlerde şiir okumaları yaptım. 1994. Ortaokulda tiyatro kolunda görev alarak, Çeşitli oyunlarda çeşitli roller aldım. 1998. Kadıköy Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi tiyatro kolunda görev alarak çeşitli oyunlarda roller aldım. 2000-2001. Müjdat Gezen sanat merkezinde 8 aylık tiyatro eğitimini tamamladım. 2001-2002. Beyoğlu Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Eğitmenliği kursunu bitirdim. 2008. Maltepe Sanat tiyatrosuna katıldım. Burada, oyunculuk ve bazı oyunlarda, perde arkasında dekor ve kostüm sorumluluğu, teknik ekipte ses ve sahne ışığı ve yönetmen asistanlığı gibi görevlerde. 2012 Orta oyununda 3 rol aldım. 2012. Şehir Tiyatrolarında Eğitim gördüm. 2012 DT Eleştirmeni S.N Erdal YILDIRIM’dan bir sene eğitim aldım. 2013 Burhan ULUCANLI’dan BEDEN  DİLİ Eğitimi aldım. 2014 Erkekten Gizli oyununda başrol oynadım. Maltepe sanat tiyatrosunda, 2009 Memurin Faslı, 2010 Şu Çılgın Türkler, Pırtlatan Bal, 2010 Kadınlık Bizde Kalsın, 2011 Fehim, Paşa Konağı, Maltepe Belediye Tiyatrosu’nda, 2015 Yer Altındakiler ( 6 rol ), 2015 Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım ( başlayacak olan proje) (Anlatıcı), Maltepe Kent Konseyi Tiyatrosu’nda, 2015 Yılında başlayan bu projede Eğitmen ve Yönetmen olarak MEZUN öğrencilerle oyun çıkarmaktayım. 2015 Kadınlık Bizde kalsın. Oynadığım çocuk tiyatroları ise; Koza çocuk tiyatrosunda, Azimli çocuk - Bir Şeftali Bin Şeftali - Ormanın Sesi - Diş Perisi ve daha birçok çocuk oyununda görev aldım.

 

Selin KİRAZ (Yönetmen-Akademisyen)

1989 yılında İstanbul'da doğdu. Ortaöğretim ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Tv Sinema bölümünde eğitimine devam etti. Eğitimi suresinde fotoğraf, kurgu, kameramanlık gibi çeşitli alanlarla ilgilendi. 2011 yılında Tek Basımıza dizisi 2012 yılında İffet dizisinde yardımcı yönetmenlik yaptı. Ayni zamanda senaryo ve yönetmenliği kendisine ait kısa filmler çekti. 2013, 2014 yıllarında meslek lisesi radyo televizyon ve sinema öğretmenliğine başladı ve öğrencileriyle çektikleri kısa filmlerde ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılar elde etti. Ayni zamanda Marmara Üniversitesi Radyo Tv Sinema bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Su anda İstanbul Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv Programcılığı bölümünde öğretim görevlisi olarak eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.

 

Serkan TÜRK (Yapımcı-Yazar)

Serkan Türk, Trabzon doğumlu. İşletme eğitimi gördü. 1993 yılından beri çeşitli radyo ve TV’lerde program yapımcısı, sunucu ve yönetici olarak çalıştı. Ada dergisinin editörlüğünü yapıyor. Radyo programcılığı, iletişim ve yaratıcı yazarlık dersleri veriyor. Şiir ve Öyküleri Almanca, Bulgarca ve İngilizce ’ye çevrildi ve yayımlandı. Bak Önümüzde Yeni Bir Mevsim, Serkan Türk’ün Tanrı’nın Yalnız Kırları, Uzak Yaz ve Rüzgârlı Camlar’ın ardından okuruna ulaşan dördüncü öykü kitabıdır. Her şeyin Güzel Olma Nedenleri ve İçimiz Çölse Biri Geçmiştir adlı iki şiir kitabı okurla buluşmuştur. Doğduğu ve yaşadığı şehri anlattığı Güneşli Bayır’ın yanı sıra, Türk Sinemasının 100.yılına denk gelen Yüzyıllık Perde adını verdiği 53 yazarın kişisel hikâyeleriyle bir filmi anlattığı proje kitabını hazırladı.